Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så blir nya Porsche Panamera

I höst visas nya Porsche Panamera upp men redan nu börjar upptrappningen. Förra veckan kom en film som inte visade något och nu kommer en teckning som visar något mer.

Intresset för kommande Porsche Panamera är på topp. Jo, med en viss assistans från Porsche själva vill säga. Förra veckan släppte tyskarna en film om bilen – utan att visa den. Dock syntes bilens nya 911-inspirerade bakparti i tumnageln för filmen.

Nu släpper Porsche en skiss, som egentligen inte avslöjar mer än att just bakpartiet är det som knådats om mest jämfört med dagens Panamera som debuterade 2009 som årsmodell 2010. Glöm bilens tuffa proportioner på skissen, spionbilder har visat att profilen kommer bli slående lik dagens upplaga av modellen.

Färsk spionbild på nya Panamera som inte är lika slank som på Porsches skiss. Foto: CarPix.Färsk spionbild på nya Panamera som inte är lika slank som på Porsches skiss. Foto: CarPix.Färsk spionbild på nya Panamera som inte är lika slank som på Porsches skiss. Foto: CarPix.
Färsk spionbild på nya Panamera som inte är lika slank som på Porsches skiss. Foto: CarPix. Foto: CarPix

Under skalet kommer de verkliga nyheterna i form av nya motorer och den nya MSB-plattformen. På sikt kommer den även som kombi, eller Shooting Brake som man gärna, lite felaktigt, kallar det i detta segment. Nya Panamera kommer att debutera under höstens Parissalong men redan senare denna månad smygvisas den för utvalda gäster – bland annat Teknikens Värld.