Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så blir Skodas nya suv Kodiaq

Första skisserna på Skodas nya suv Kodiaq som kommer byggas på MQB-plattformen och ha plats för sex personer.

En av bilvärldens sämst bevarade hemligheter den senaste tiden är Skodas arbete med en ny suv med plats för sex personer. Testmulor har framstått som rena linslusarna och pressreleaserna har duggat tätt.

Kodiaq, som bilen heter, ska visas upp för världspressen den 1 september i år och göra debut på Parissalongen en månad senare. Redan nu presenterar Skoda en bild på bilen, en skiss som håller intresset vid liv men som egentligen inte avslöjar mer än konceptet VisionS som visades upp på Genèvesalongen i våras.

– För mig måste en bil fungera perfekt och även utstråla vacker estetik, säger chefsdesignern Jozef Kaban. Inspirationen ska bland annat ha kommit från tjeckisk kristallkonst. Kodiaq stakar ut ett nytt formspråk som kommer dyka upp på framtida suvar, meddelar Skoda. Vi kan alltså vänta oss fler modeller i segmentet från märket.

Kodiaq blir Skodas andra modell i det stenhårda suv-segmentet. Först ut var Yeti som debuterade 2009 och som nu är minst sagt till åren. Sedan tidigare vet vi att Kodiaq kommer att bygga på Volkswagenkoncernens flexibla MQB-plattform. Senaste bilen att använda tekniken är Seat Ateca som vi provkörde tidigare i veckan.