Foto: Patrik Lindgren

Så illa parkerar grannen

Nu undersökning visar vad som främst ogillas med grannarnas bilparkerande. Känner du igen dig?

Den brittiska motororganisationen RAC, Royal Automobile Club, har undersökt britternas förhållande till bilparkering på sin gata och menar att det verkar det pågå ett kallt krig på landets gator.

14 procent av de tillfrågade beskriver sina grannars parkering som usel eller rent av skrämmande och 73 procent av dem uppfattar att det sker dagligen. Hälften av de med den uppfattningen väljer dock inte att föregå med gott exempel utan ger tillbaka med samma mynt.

På frågan hur grannarna parkerar uselt eller skrämmande svarar 62 procent att det sker på ett själviskt sätt, 41 procent att de parkerar på gatan fastän de har plats på sin egen uppfart och 31 procent att grannarna blockerar deras uppfart.

27 procent tycker att grannars bilar sticker ut för mycket, 16 procent att de parkerar för nära (!) trottoarkanten och 14 procent att de lämnar för mycket plats till framförvarande bil.

Organisationens talesman Simon Williams menar att lösningen måste vara att alla tar sig extra tid vid parkerandet för att försäkra sig om att man inte förstör för andra.