Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så låter BMW 3.0 CSL Hommage

Förra helgen presenterade BMW en nytolkning av ikonen 3.0 CSL. Med tilläggsnamnet Hommage stod den att beskåda på Concorso d’Eleganza Villa d’Este och självklart filmades bilen så vi som inte var på plats ändå kan få titta och framför allt lyssna på den.

https://youtu.be/hLzieWXYi9s

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Du kanske läste om och tittade på bilderna med BMW 3.0 CSL Hommage i vår artikel förra helgen? Om inte kan det vara en god idé om du är intresserad av att veta mer om konceptbilen som skapats för att hylla en av märkets stora ikoner, nämligen 3.0 CSL från 1970-talet – en bil det talas om än i dag.

Nu tänker vi inte pumpa er fulla med fakta och specifikationer utan vi fokuserar i stället på filmen ovan där det inte bjuds på något höghastighetstest men likväl lite rörelse och framför allt motorljud. Vill du skippa kallpratat (motorn på tomgång) så kanske du gör bäst i att spola fram till dryga minuten. Där varvas motorn delvis upp och vi får lyssna på några avgasknallar.

BMW är fortfarande lite hemliga när det kommer till drivlinan, så vi vet inte exakt vad det är vi lyssnar på. Det enda som BMW har avslöjat är att det sitter en rak bensinsexa under huven, som sig bör i en BMW av rätt kaliber, och att den är försedd med en eBoost-funktion, det vill säga någon form av elmotorassistans för extra knuff.

Förresten... du har väl inte missat vår fantastiska provkörning av de svenska racingikonerna BMW 3.5 CSL och BMW 320 grupp 5? Bilden nedan är hämtad från den provkörningen.

Läs också vår provkörning av BMW M3 (E30).

 

Foto: Glenn Lindberg