Så låter Koenigsegg Regera utan växellåda

”Vad då utan växellåda?”, kanske du ifrågasätter rubriken. Men Koenigseggs superladdhybrid Regera har ju faktiskt ingen växellåda och så här låter den vid gaspådrag under test vid den gamla flygflottiljen utanför Ängelholm.

https://instagram.com/p/8ZV8erOi6n/

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

En av årets mest spännande bilnyheter är utan tvekan Koenigsegg Agera, den svenska superladdhybriden som hade premiär på bilsalongen i Genève för drygt ett halvår sedan. Kanske inte spännande som att det är den nya folkhemsbilen den gestaltar, utan det är betydligt mer spännande än så. V8-motor, tre elmotorer, över 1 500 hästkrafter och prestanda (0-400 km/h på under 20 sekunder!) som ligger utanpå allt annat i all ära, men det mest spännande är drivlinans transmission. Regera har nämligen ingen växellåda. Koenigsegg kallar det för Koenigsegg Direct Drive och har tillkommit för att i princip eliminera förlusten av effekt som en traditionell växellåda bjuder på.

Videoklippet ovan har Koenigsegg lagt upp på sitt Instagram-konto just för att uppvisa hur acceleration med en växellådslös bil ser ut och låter. Visst låter det speciellt med fartökning utan att höra växlingarna. Filmen lades upp i går från Koenigseggs testbana vid gamla flygflottiljen, F10, utanför Ängelholm.