080627-smart-13-pers
080627-smart-13-pers

Så många får plats i en Smart

Ni som tycker att en Smart Fortwo är för trång får nog ta och revidera er åsikt (eller banta). För att fira Smarts tioårsjubileum har det nämligen satts rekord i hur många fullvuxna människor det får plats i en Fortwo. Resultatet överraskar.

Om bensinpriset fortsätter att stiga i samma orubbliga takt kanske det här inte är någon ovanlig syn om tio år. Riktigt så illa får vi väl hoppas att det inte ska bli, men det är i alla fall skönt att vi nu vet exakt hur många som får plats i en Smart Fortwo. Ni som tror att antalet är två, med lite god vilja tre, har jättefel. Svaret är 13. Detta bevisades i samband med att Daimler firade Smarts tioårsjubileum i Weybridge i Storbritannien.

1 200 Smart-ägare hade samlats för att fira de små bilarna och alla inbjöds att delta i tävlingen som gick ut på att trycka in så många människor som möjligt i en Smart Fortwo. Vinnarna blev 13 gymnaster som på något vis lyckades paketera sina lekamen på bästa vis. Det ska dock sägas att gymnasterna misslyckades med att hålla bilen körbar även med alla passagerare ombord, vilket bilderna är tydliga bevis på. Trots det får det ses som en bedrift att lasta in 13 fullvuxna människor i en bil som mäter 2,7 meter på längden och 1,6 på bredden.

Läs mer