Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Så mycket kostar Care by Volvo för svenska kunder

Från 4 590 för en XC40 T3 till 9 900 kronor för en välutrustad XC90 T8. Nu börjar Volvo Cars att sälja bilar till fast pris på hemsidan volvocars.com. Och trots att Volvo säljer sina elbilar med så kallade året-runt-däck är rekommendationen att om du kör på snö och is ska du ha vinterdäck.

Volvo Cars meddelande i veckan sin nya digitala strategi och den delvis nybyggda tjänsten Care by Volvo. Volvo Cars har satt ett långsiktigt mål att sälja en miljon bilar per år senast 2025 – från en förväntad nivå på strax under 800 000 bilar i år – varav hälften av dem ska vara elbilar som säljs via hemsidan.

I veckan släpps den nya tjänsten för kunder i Sverige och Volvo har laddat med ett antal erbjudanden för några modeller. Målsättningen är att göra bilaffären enkel för köparen som får full kontroll på sina kostnader. Care by Volvo är i praktiken en lite utbyggd privatleasingtjänst.

Från 6 månader till 2 veckor

I dag är leveranstiden på en ny Volvo cirka fem till sex månader men målsättningen är att till sensommaren ha färdiga bilar i Care by Volvo som kunden kan få inom ett par veckor. 

Tidigare har Care by Volvo fått kritik för höga priser jämfört med andra privatleasingtjänster. Volvo motiverar priserna med att ”allt ingår”, som till exempel försäkring, däckhotell och service. 

Volvo har satt ett pris på 4 590 kronor per månad för en XC40 T3. En Audi Q3 kostar från 3 995 men då tillkommer bland annat försäkring. Det kan också skilja på avtalstid och uppsägningsmöjligheter. Volvo har valt korta uppsägningstider i Care by Volvo för att ge kunderna möjlighet att byta bil eller avtal snabbt.

Volvo V60 kostar från knappt 6 000 kronor per månad. Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Rekommenderar vinterdäck

När Volvo i veckan öppnade tjänsten för sina elbilar noterades att Recharge-bilarna levereras med så kallade året-runt-däck.

Flera experter rasade och däckbranschen påpekade att det i dag inte finns något däck som klarar alla förhållanden i Sverige.

Philip Nordahl, chef för Care by Volvo i Norden, svarade så här på frågan om Volvo i Sverige kommer att hålla fast vid strategin med året runt-däcken till elbilarna:

– Rekommendationen är att de som kör på snö och is ska ha vinterdäck. De däck vi säljer med Recharge-bilarna är utvecklade för att klara våra förhållanden.

Care by Volvo riktar sig till en början till privatkunder där Volvo ser en ökad efterfrågan på onlineförsäljning. De som ändå vill köpa en bil hos en handlare kan göra det men också använda Care by Volvo hos handlaren – till samma priser som hemma i soffan. Vill du köpa en elbil hos en handlare gäller samma sak: du handlar via Care by Volvo ändå.

Care by Volvo-priser

Nedan följer ytterligare några prisuppgifter från Care by Volvo-konceptet.

 

XC40 från 4 590 kr/mån.

XC40 laddhybrid från 6 390 kr/mån.

XC40 elbil från 7 990 kr/mån.

V60 från 5 990 kr/mån.

V60 laddhybrid från 6 890 kr/mån.

V90 från 6 390 kr/mån.

V90 laddhybrid från 7 590 kr/mån.