Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så ser nya Kia Picanto ut

Kia Motors har släppt illustrationer som visar hur nya småbilen Picanto ser ut. Full avtäckning är det inte förrän i Genève i mars nästa år.

Kia beskriver nya Picanto till utseendet som en ungdomlig och energisk bil, både interiört och exteriört. Och visst ser den betydligt spänstigare ut än dagens generation.

Storleksmässigt sägs den vara kompakt som tidigare och fortsatt är det principen ”ett hjul i varje hörn” som gäller.

Den sydkoreanska biltillverkaren ska till nya Picanto erbjuda, som de själva benämner det, mer vågade färger och modellen ska dessutom i högre grad kunna anpassas efter kundens personliga tycke och smak.

Några extra siffror eller vilka motoralternativ som är aktuella bjuds vi inte på, däremot att det senaste sett till teknik och säkerhet ska ta plats i den lilla bilen som dessutom sägs ha mycket goda innerutrymmen.

Någon tredörrarsmodell av nya Picanto blir det inte, endast en femdörrarsmodell. Anledningen sägs vara att marknaden för tredörrarsmodeller i denna storleksklass mer eller mindre har dött.

I början av 2017 berättar Kia mer, därefter stundar världspremiär på bilsalongen i Genève i mars.

Interiört handlar det om, precis som på utsidan, ett rejält lyft. Betydligt modernare och inte mängder med "småbilsbillig" silverfärgad plast runt radiodel och andra komponenter.