Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Cyan Racing

Så ser Volvo P1800 Cyan ut under skalet

Nu får vi ta del av hur Volvo P1800 Cyan ser ut invändigt och under karossen.

I september överraskade Cyan Racing med att lansera en värstingversion av den klassiska Volvo P1800. Grunden är en donatorbil från 1964 och med en hel del handpåläggning från Cyan Racing blev den avsevärt mycket vassare än vad som någonsin var tänkt när Pelle P ritade den klassiska P1800-formen. I september fick vi inte se något mer än exteriöra bilder men nu har Cyan Racing delat med sig av mer.

Liksom utsidan är kupén relativt trogen till originalet men med en del moderna komplement. De klassiska runda mätarna framför ratten är intakta men har nu cyanblå botten. Samt att rödmarkeringen nu kommer vid 7 700 r/min i stället för 6 500. Den svepande instrumentbrädan är nu klädd i något filtliknande material i stället för fejkträ eller aluminium och radion ha plockats bort. Men då det sitter vad som ser ut att vara rejäla högtalare i dörrarna så sitter det troligen en infotainment-enhet gömd någonstans under instrumentbrädan. I mitten sitter tre mätarhus för bensinnivå, oljetryck och en klocka. Under dessa syns startnyckel och vippreglage för kyla och radio. Tittar vi lite extra noga så skymtar originalreglagen för luft, defroster och temperatur framför växelspaken.

MISSA INTE: Så skrev vi om då sprillans nya Volvo P1800 när vi körde den för första gången 1961 

1 AV 5
Foto: Cyan Racing
2 AV 5
Foto: Cyan Racing
3 AV 5
Foto: Cyan Racing
4 AV 5
Foto: Cyan Racing
5 AV 5
Foto: Cyan Racing

Ratten kommer från Momo och är av den populära modellen Prototipo. Men med tanke på att en P1800 Cyan kommer att kosta nästan fem miljoner kronor hade de väl ändå kunnat bemöda sig med att byta Momo-emblemet i mitten mot något Cyan- eller Volvo-specifikt.
Stolarna är rejält omkramande sådana som är klädda i samma filtmaterial och skinn som resten av interiören och du spänner fast dig själv med sexpunktsbälte.
Därrsidorna är av enklare typ än originalet med läderremmar som både dörr- och grepphandtag. En modern detalj är vippbrytarna som går till elhissar.

LÄS OCKSÅ: Så bra är Volvo V90 efter uppdateringen 

1 AV 6
Foto: Cyan Racing
2 AV 6
Foto: Cyan Racing
3 AV 6
Foto: Cyan Racing
4 AV 6
Foto: Cyan Racing
5 AV 6
Foto: Cyan Racing
6 AV 6
Foto: Cyan Racing

Under huven där tvålitersmaskinen med 420 hästkrafter sitter har Cyan försökt hålla det så rent och snyggt som möjligt och Volvo-snurran ser rejält mycket mer attraktiv ut än vi är vana. De delar även med sig av några bilder på bilens upphängning.
Volvo P1800 Cyan är en bil som kommer att byggas på beställning mot en kostnad av cirka 500 000 dollar, cirka 4,35 miljoner kronor, men då måste du även tillhandahålla en donatorbil.