Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Så ska Volvo S90 erövra USA

Med hjälp av en erkänd diktare, en skådespelare och vackra vyer ska Volvo erövra USA med nya sedanen S90.

https://youtu.be/DQyOY-5LLmI

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

I Sverige har vi mest fått se Zlatan och hans Helena köra omkring i Volvo V90. Men i USA är det S90 som står på tur och för att ta det stora landet med storm har man skapat en lugn och avslappnad reklamfilm som ses ovan.

Walt Whitman, 1887.

För att sälja S90 i USA har man tagit hjälp av diktaren Walt Whitman som ibland kallas för ”den största av alla amerikanska poeter”. Han levde mellan 1819 och 1892. Det är dikten ”Song of the Open Road” som Volvo passande nog fastnade för, och den läses upp av skådespelaren Josh Brolin som har gjort många filmer men som förmodligen är mest känd som Brandon Walsh i klassikern ”The Goonies” (Dödskallegänget på svenska).

I reklamfilmen får vi se en författare som söker inspiration ute i det fria genom att ta just Volvo S90 till sin hjälp för att fly stadens larm och trånga utrymmen.

– Vi är glada över det surr som S90 har skapat. Det är en vacker bil, tankeväckande och genomtänkt med Volvos unika skandinaviska design. Vi älskar den enkla skönheten i Walt Whitmans dikt och tycker att den är, och den spännande produktionen, är en perfekt match med vår bil, säger Bodil Eriksson som tidigare var Volvo Cars kommunikationsdirektör men numera är Executive Vice President Marketing, Brand & Communications för Volvo Cars North America.

Volvo S90 erbjuds i USA med två motoralternativ, både bensindrivna. Instegsalternativet är S90 T5 med 254 hästkrafter som kostar från motsvarande 401 000 kronor medan det dyrare alternativet är S90 T6 AWD med 320 hästkrafter som kostar från motsvarande 452 300 kronor. I Sverige kostar dessa båda motoralternativ till S90 från 364 900 kronor respektive 453 900 kronor.