Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080205-saab-bromsfel
080205-saab-bromsfel
080205-saab-bromsfel
080205-saab-bromsfel

Saab 9-3 Aero utreds för bromsfel

Saab 9-3 Aero utreds av amerikanska myndigheter för bromsfel. Vid fem olika tillfällen har bilen drabbats av bromsbortfall, ingen har dock kommit till skada vid händelserna. Utredningen omfattar bilar av årsmodell 06 och 07.

Det går inte så bra för de svenska biltillverkarna för tillfället. Volvo har under en bergänsad period tvingats återkalla hundratusentals bilar totalt i fyra olika omgångar. Enligt uppgiftet från andra sidan Atlanten kan Saab stå på tur för en svidande återkallning. National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) har startat en utredning efter att fem separata händelser har rapporterats där bilar har drabbats av plötsligt bromsbortfall. Vid alla tillfällen har det varit Saab 9-3 Aero med den 2,8 liters stora V6-motorn som drabbats. Bilarna har varit av årsmodell 2006 och 2007, vilket gör att det är 49 932 bilar som kan ha inbyggda fel. Som tur är har ingen människa skadats vid något av de fem tillfällena. Den enda incidenten som har rapporterats är en krock i låg hastighet.

GM:s talesman Alan Adler säger att man samarbetar med NHTSA för att utreda vad som har hänt. I dagsläget finns det ännu inga skäl att återkalla några bilar.