Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110220-saab-independence110220-saab-independence110220-saab-independence
110220-saab-independence

Saab 9-3 Cabriolet Independence Edition firar ett år utan GM

Nu har Saab levt ett år utan General Motors inblandning, något de själva beskriver som ett år i frihet. På onsdag den 23 februari firas detta stort i Trollhättan men redan nu har bilder på en alldeles speciell frihets-Saab läckt ut på nätet.

På onsdag lägger alla 3 800 anställda vid Saab Automobile i Trollhättan ned verktygen för att fira friheten. Delar av Trollhättan-fabriken ska fungera som ett festområde där de anställda, återförsäljarna, underleverantörerna och media kommer att uppmärksamma ”Independence Day” – ettårsdagen för Saabs skilsmässa från GM. Men det är inte allt. Redan nu har Saabsunited.com fått tag på bilder och information som avslöjar en specialversion av 9-3 Cabriolet.

Den tomatröda Saaben kallas 9-3 Cabriolet Independence Edition och den unika kulören heter egentligen Sunset Red. Fler detaljer som särskiljer 9-3 Cabriolet Independence är nya 18-tumsfälgar, sportstolar i grått med orange sömmar och orange mittrand, Super Sport-ratt, orange turbomätarnål samt en del inredningsdetaljer som vanligtvis bara finns på Hirsch-Saabarna. Motorn blir samma 220-hästars 2,0T Biopower som finns i 9-5. Om man tittar en gång extra ser man att Independence-bilen har ny inramning runt dimljusen - en förändrin som kommer att spridas till resten av 9-3-programmet inom kort.

Ni som lockas av Independence-versionen får skynda till Saab-handlaren, endast 366 exemplar ska byggas. Det är naturligtvis ingen siffra som har tagits ur luften. Varje bil ska representera varje dag Saab har klarat sig utan GM. Saab 9-3 Cabriolet Independence Edition kommer att ingå i Saabs Genevèuppställning, som därutöver ska bestå av en ny konceptbil, 9-4X samt 9-5 SportCombi.

Extern länk

Saabsunited.com

Läs mer

Test & provkörningar