Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Shenbao C-SeriesShenbao C-SeriesShenbao C-Series
Shenbao C-Series Foto: Teknikens Värld och Autohome

Saab 9-3 har blivit Shenbao C-Series

För några veckor sedan kunde vi visa bilder på gamla Saab 9-5 i kinesisk kostym – Shenbao D-Series. Nu har bilder på lillebror C-Series dykt upp i Kina, en bil som under skalet är en Saab 9-3.

I slutet av 2009 kom kinesiska Beijing Automotive överens med GM om att de köper teknik och verktyg från Saab. I köpet ingick tekniken från Saab 9-5 generation ett som tillverkades mellan 1997 och 2010 samt Saab 9-3 generation två som tillverkades mellan 2002 och 2011, alltså inte den generation som i grunden utgick från 1990-talets 900. 

 Vad det har blivit av 9-5 kunde vi se i samband med Shanghais bilsalong förra månaden. I sin nya, kinesiska skrud heter den Beijing Auto Shenbao D-Series (läs allt om den här) efter att ha visats upp som konceptbil två gånger – dels under namnet C71 och dels under C70G.

 Nu har de första bilderna på Shenbao D-Series lillebror C-Series, alltså ”Kina-9-3:an”, dykt upp efter att tidigare endast visats som koncept vid namn C50E och C60F.

 Uppgifterna om Shenbao C-Series är än så länge knappa, men vi vet åtminstone vilken motor som ska stå som drivkälla. Det blir en direktinsprutad turbomotor som benämns T-Power 150. Den har en cylindervolym på 1,5 liter och ger 163 hästkrafter och 225 newtonmeter. Motorn är inte förbehållen gamla 9-3 utan kommer att användas i fler bilar från Beijing Automotive.

 Nå, vad tycker du om 9-3 i kinaskrud?