Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Saab 9-4X
Saab 9-4X
Saab 9-4X
Saab 9-4X Foto: Hans Hedberg

Saab 9-4X nominerad till North American Truck of the Year 2012

Saab 9-4X har sålts på den nordamerikanska marknaden under några månader och är nu nominerad till North American Truck of the Year 2012. För att bli totalvinnare har 9-4X sex konkurrenter att tampas med. Vi håller tummarna.

Mitt i allt elände med produktionsstopp, rekonstruktioner, konkurshot och uteblivna löneutbetalningar kan Saab behöva en fjäder i hatten som får företaget att stolt sträcka på sig. Vad vore då bättre än att vinna den hedersamma titeln North American Truck of the Year 2012?

 Saabs första suv/crossover-modell 9-4X har chans till just denna titeln då modellen, som säljs på den nordamerikanska marknaden sedan en tid tillbaka, är en av sju nominerade.

 Skulle 9-4X vinna omröstningen, som baseras på ett 50-tal amerikanska och kanadensiska motorjournalisters omdömen, blir det andra svenska modellen som vinner titeln. 2003 vann Volvo XC90 framför konkurrenter som Hummer H2, Honda Element och Nissan Murano.

 Vilka konkurrenter Saab 9-4X har att tampas med ser du i bildgalleriet nedan. Hur stor tror du Saabs vinstchans är mot övriga nominerade?

 Observera att North American Truck of the Year inte är detsamma som International Truck of the Year som Volvo XC60 vann 2010.