Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
080207-saab-94x
080207-saab-94x
080207-saab-94x
080207-saab-94x

Saab 9-4X plåstras om

"Ödesmodeller" brukar de kallas, Saabs nya bilar som ska avgöra märkets framtid. Att döma av intresset för konceptbilen 9-4X BioPower som visades på Detroitsalongen så är framtiden säkrad - den bokstavligen föll i bitar efter alla provsittningar!

"Dörren på högersidan gick nästan inte att stänga efter bara fem timmar", berättar Saabs designer Anothony Lo för Dagens Industri.

Faktum är att Saabs enda exemplar av 9-4X är så sliten att den nu måste snabbrenoveras hos italienska Bertone för att kunna visas upp på Genèvesalongen i början av mars.

– Normalt brukar man inte få kliva in i konceptbilar men det är mot vår policy, menar Anthony Lo och poängterar vikten av att kunna ta del av Saabs design, även invändigt. Närmare 5 000 journalister, en av dem vår egen David Lilja, gjorde sitt för att slita ut den ömma skinnklädseln.

Under salongen i Genève kommer dessutom ytterligare ett koncept från Saab att visas upp, "lill-Saaben" som vi tidigare skrivit om i Teknikens Värld. Återstår att se hur den klarar en eventuell anstormning.