Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100921-saab 9-5 cabriolet
100921-saab 9-5 cabriolet
100921-saab 9-5 cabriolet
100921-saab 9-5 cabriolet

Saab 9-5 Cabriolet – inte så dum

Saabs överlevnad och Saabs nya modellgeneration av 9-5 har fått märkets inbitna på topp. Här har vi Saab 9-5 som cabriolet – om fantasterna själv får välja.

Saab-fantasterna sjudar av energi, fantasi och drömmar. För bara en dryg månad sedan var det någon märkesfantast som photoshoppat loss på nya 9-5 Sedan och gjort en coupé av den. Resultatet, som du kan se här, blev lite halvtaskigt – men ändå.

Nu är det dags igen och resultatet är betydligt mer sofistikerat. Faktiskt så att man nästan hoppas att Victor Muller sätter kaffet i vrångstrupen när han ser bilen och skriker ”den här ska vi bygga!”.

Denna Saab 9-5 Cabriolet är alltså inget annat än en bild gjord i Photoshop av en Saab-frälst kille vid namn Mattias L. Det är med andra ord inte Saab som ligger bakom den. Mattias L skickade bilden till Saab-entusiastsajten SaabsUnited.com och nu har den börjat sprida sig över nätet.

Tänk er nya Saab 9-5 som cabriolet. Drygt fem meter lång, fyrsitsig med gott om utrymme för alla, och så klart, som det ska vara på en cab från Saab, tygsufflett. En bil som förmodligen hade platsat ganska bra på Franska Rivieran och längs California State Route 1.

Som sagt, bilen på bilderna är bara drömmar. Förmodligen förblir det också bara drömmar då Saab har fokus på helt andra saker i nuläget. Exempelvis 9-5 Combi och 9-4X samt Victor Mullers högprioriterade bil – en ny 92:a.

Läs mer

Test och provkörningar