Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saab 9000 Cabriolet blev aldrig verklighet – kanske tur det

Jo, det byggdes faktiskt en cabrioletversion av Saab 9000. Året var 1989 och platsen var Valmet-fabriken i finska Nystad. Den prototyp som byggdes där förblev dock ensam, som tur var.

https://youtu.be/YwJqZig_qJw

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

1986 lanserades Saab 900 Cabriolet, en modell som var framgångsrik inte minst på den nordamerikanska marknaden. 900 Cabriolet byggdes i Nystad i Finland av Valmet, ett företag som ett par årtionden tidigare startats upp som ett joint venture mellan Saab-Scania och finska Valmet.

Valmet-fabriken i Finland var vana Saab-byggare, även om de under åren också byggde bilar för flera andra märken.

I och med succén med 900 Cabriolet tog de beslutet att utveckla och bygga en prototyp till en Saab 9000 Cabriolet. Filmen ovan visar processen med att ta fram den taklösa 9000-modellen och hur den testkörs för första gången.

Saab 9000 Cabriolet stannade vid att endast byggas i ett exemplar, den finska prototypen. Tur var väl det, för speciellt mycket Saab andas inte formerna även om fronten rakt framifrån gör det. Från sidan ser den nästan ut som en Mercedes över aktern och den mycket udda vyn rakt bakifrån stämmer inte alls överens med varken tidigare eller senare bilar från Trollhättan. En 9000 Cabriolet hade säkerligen kunnat bli en succé, precis som 900 Cabriolet, men i så fall i ett mer "saabskt" utförande.

I dag står Saab 9000 Cabriolet-prototypen att beskåda på ett Saab-museum i Nystad, bara ett stenkast från dagens Valmet Automotive-fabrik.