Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Saab bygger nöjespark i Trollhättan

Glöm Ferrari World och dess åkattraktioner i Abu Dhabi. Vi svenskar kommer att ha mycket närmare till Saab Amusement Park i Trollhättan som ska stå färdigt 2014. En berg- och dalbana blir huvudattraktionen.

Teknikens Värld kan i dag avslöja Saab Automobiles än så länge hemliga planer som ska få varumärket att förknippas med kamratskap, skratt och glädje.

 Saab har nämligen långt gångna planer på att bygga en nöjespark i anslutning till fabriken i Trollhättan. En nöjespark som ska sätta varumärket Saab och hela Trollhätteregionen på världskartan.

 För oss nordeuropéer är det välkommet då ett annat bilmärkes nyöppnade nöjespark – Ferrari World i Abu Dhabi – ligger aningen otillgängligt i ett ökenlandskap 500 mil bort.

 Saab siktar inte på att ta upp kampen med Ferrari rent byggnadstekniskt. Men Saab Amusement Park, projektets arbetsnamn för tillfället, kommer att innehålla en lång rad klassiska åkattraktioner så som en berg- och dalbana vid namn Turbosnurran, ett Lustiga Huset som visar konceptbilar och skisser med refuserade modeller, samt en skräckkammare som visar upp ögonblick från Saabs tid med GM.

 Saab Amusement Park ska vara en nöjespark för hela familjen inklusive de minsta. Bland annat är det tänkt att alla barn ska få en heliumfylld krockkudde vid entrén.

 Ekonomiskt sett kanske det verkar galet av Saab att bygga en nöjespark just nu. Men rent varumärkesbyggande är det en genial idé som i slutändan är tänkt att få Saab på allas läppar, något som kan främja bilförsäljningen. Enligt våra källor kommer byggandet av Saab Amusement Park inte att påverka Saabs ansträngda ekonomi då pengarna till nöjesparken ska komma från än så länge okända ryska finansiärer. 2014 är det tänkt att nöjesparken ska öppna dörrarna för besökare.