Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090506-saab-elektrisk
090506-saab-elektrisk
090506-saab-elektrisk
090506-saab-elektrisk

Saab Elektrisk – vad som kunde ha blivit

Att Saab skulle få göra en egen version av GM:s plug in-hybrid Chevrolet Volt är i dagsläget högst osannolikt. Men tack vare den anonyme illustratören Theophilus Chin kan vi nu se hur en Volt-Saab kunde ha sett ut.

 När GM:s plug in-hybrid Chevrolet Volt äntligen premiärvisades i höstas var det förmodligen många som hoppades på att Saab skulle få göra en version av Volt avsedd för Europamarknaden. Riktigt så blev det dessvärre inte, som vi alla vet. Kort efteråt tillkännagav GM att de inte längre ville ha något med Saab att göra och att det i stället var Opel som med sin Ampera skulle föra Volt-tekniken till Europa. Tidigare i våras avslöjade projektledaren för Volt, Frank Weber, att om han hade fått bestämma så skulle Europaversionen av Volt ha varit en Saab.

Vi får förmodligen aldrig veta hur en Saab med Volt-teknik under skalet skulle ha blivit, men tack vare den anonyme bilillustratören Theophilus Chin får vi en uppfattning om hur en sådan kunde ha sett ut. Theophilus Chin har helt sonika tagit en Chevrolet Volt och klistrat på fronten från Saab 9-3. Det låter simpelt men resultatet är som synes förvånande attraktivt. De knubbiga proportionerna på Volt gör sig bra i kombination med Saab-fronten. Theophilus Chin har även ett förslag på vad bilen ska heta – Saab Elektrisk.

Läs mer