Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091228-Saab-entusiaster
091228-Saab-entusiaster
091228-Saab-entusiaster
091228-Saab-entusiaster

Saab-entusiaster samlar sina styrkor

Det har antagligen inte gått någon av er förbi att Saab-entusiaster över hela världen under julhelgen har engagerat sig för Saabs överlevnad och för GM:s totaltystnad. Här följer en kort genomgång av de senaste dagarna och även en video med en ”temalåt” för alla Saab-entusiaster.

Sedan GM kom med beskedet att de tänker lägga ner Saab, en av de två svenska biltillverkarna, har folk höjt sina röster och förklarat sin ställning gentemot GM:s agerande i Saab-affären.

Spyker Cars har efter beskedet om nedläggning kommit med ett nytt bud, ett bud som GM inte kommenterat mer än att de nämnt att de har fått in nya intresseanmälningar och inte har för avsikt att kommentera dem. Därefter har amerikanska Merbanco, som får anses ha favoritskapet hos gemene man vad gäller ett framtida ägande av Saab, lagt ett bud och nu senast i raden ska ett tredje bud ha kommit in till GM. Källan till denna uppgift är som vanligt entusiastsajten SaabsUnited.com, men tyvärr finns det inte mycket mer information kring denna budgivare än – förutom att den ska vara baserad i Miami, USA.

För att få GM att inse vad en nedläggning av Saab innebär har SaabsUnited.coms grundare, Steven Wade, dessutom startat en namninsamlingskampanj på iwontbuyfromgm.com där folk runt om i världen får skriva på och förklara att de aldrig mer kommer att köpa en bil från GM-koncernen om Saab läggs ned. I skrivande stund har över 2 700 personer skrivit på plus alla de (ungefär 1 700 just nu) som har gått med i den nystartade Facebook-gruppen I won't buy a GM product if they kill Saab.

För att få alla själar med hjärta för Saab att i en sista (?) kraftansamling ta upp jakten på GM:s beslut, har en svensk Saab-entusiast vid namn David Blumberg varit så finurlig att han skrivit och spelat in en temalåt, eller kampsång skulle man kunna säga. Till låten har det gjorts en video med olika Saab-klipp. Denna video har lagts upp på YouTube och kan ses och höras här nedan. Låten heter ”Griffin Up!” Låttiteln är en lek med Merbancos vd:s, Christopher Johnston, uttryck ”Cowboy Up!” och fabeldjuret Griffin – Gripen – som Saab använt i både bil- och flygsammanhang, i logotypen och modellnamn.

Sjunger du med i kampen för Saabs överlevnad? Kommentera nedan...

We're gonna make it... (griffin up x 4)


You're not gonna break it... (griffin up x 4)

https://youtu.be/B-jUir7ypPU?height=347&width=575

Allt om Saabs nedläggning

Krönika

I fokus