Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110406-saab-fabrik stopp
110406-saab-fabrik stopp
110406-saab-fabrik stopp
110406-saab-fabrik stopp Foto: This GM image is protected by copyright and is pro

Saab-fabriken stoppas i en vecka

Följetongen om Saab-fabriken och dess svajiga produktion fortsätter. Nu uppges det att produktionen kommer att stå stilla i en hel vecka. Saab väntas officiellt meddela om läget senare i dag.

I går rapporterade vi om att Saab drabbades av sitt tredje produktionsstopp på mindre än en vecka. Produktionsstopp som beror på materialproblem och som i sin tur – enligt Saab – beror på att man ligger i förhandlingar med olika leverantörer.

Leverantörerna själva och dess överordnade organisation Fordonskomponentgruppen viftar dock bort Saabs förklaringar som nonsens och menar att det i stället rör sig om Saabs problem med att betala sina leverantörer.

– Jag har fått beskedet att minst fyra till fem leverantörer har stoppat sina leveranser för att de inte har fått betalt. Det Saab säger är rent skitsnack, sa Svenåke Berglie, vd för Fordonskomponentgruppen, i går.

I dag berättar Dagens Industri att gårdagens produktionsstopp varar i en vecka, till och med tisdag 12 april. När Dagens Industri kontaktar Saabs informationsdirektör Eric Geers har han inte mycket att säga om uppgifterna, inte mer än att produktionen fortfarande står stilla och kommer att göra det tills dess att materialproblemen är lösta.

– Vi jobbar stenhårt med en lösning och gör inget annat än att försöka komma igång så snabbt som möjligt. Samtidigt vill vi bli av med det här ryckiga produktionsflödet, säger Eric Geers.

Läs mer