Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090506-fiat-saab-förnekar090506-fiat-saab-förnekar090506-fiat-saab-förnekar
090506-fiat-saab-förnekar

Saab förnekar samtal med Fiat

Det finns många intresserade köpare av Saab i dagsläget, men Fiat är inte en av dem. Uppgifterna om att Fiat skulle vara på väg att köpa Saab förnekas av såväl Saabs vd Jan-Åke Jonsson som flera talespersoner för tillverkaren.

 Många är intresserade av att köpa Saab Automobile, enligt vd Jan-Åke Jonsson. Men Fiat har inte hört av sig.

– Det var Fiat-chefen som lade ihop två plus två och fick det till fyra, men det är inget jag vill spekulera över. Vi för inga diskussioner med Fiat, sade Jan Åke Jonsson till Södermanlands Nyheter.

Så sent som i går bekräftade både Fiats presstalesman Gualberto Ranieri och vd Sergio Marchionne att det låg i deras intresse att ta över Saab. Detta verkar dock inte vara något Saab har hört talas om. Saabs talesman Eric Geers bekräftar i samtal med nyhetsbyrån Reuters det Jan-Åke Jonsson har sagt. Enligt Geers har Saab inte talat med Fiat, däremot finns det i dagsläget tio andra intressenter som man för djupa samtal med och som har besökt Trollhättan under de senaste veckorna. Nu ska dessa tio bli ytterligare några färre och tidigast i juni kan en eventuell köpare presenteras. Några som däremot verkar ha haft kontakt med italienarna är den svenska regeringen som under måndagen sade sig ha haft kontakt med Fiat angående Saab för några veckor sedan.

Vem det än blir som köper Saab är det ett villkor att verksamheten i Trollhättan ska fortsätta. Saabs utgångspunkt i förhandlingarna är att bilproduktionen ska fortsätta ha sin bas i Trollhättan även i framtiden.

 –  Avsikten är att ha produktion koncentrerad till Trollhättan och att den effektiva fabriken här ska bli ännu mer effektiv. Vi ska kunna designa och utveckla nya bilmodeller själva och även sköta marknadsföring och efterförsäljning. Det är ett självständigt bilbolag som är vårt koncept till investerarna, säger Saabs taleskvinna Gunilla Gustavs till TT.

Läs mer