Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100223-saab spyker klart
100223-saab spyker klart
100223-saab spyker klart
100223-saab spyker klart

Saab-köpet helt klart – Spyker Cars ny ägare

Nu bekräftar Spyker Cars att affären mellan dem och GM är slutförd. Saab bytte ägare klockan 16.30 under tisdagen.

Via ett rykande färskt pressmeddelande meddelar nu Spyker Cars att de har slutfört affären med GM. Ägarbytet av Saab ägde rum klockan 16.30 tisdagen den 23 februari.

Framöver kommer Saab Automobile och Spyker att fungera som systerföretag under vingarna hos moderbolaget Spyker Cars N.V.

I pressmeddelandet skriver man att affären säkrar Saabs framtid och att den signalerar för en ny spännande era för varumärket Saab.

– Vi är glada – Saabs framtid är nu säker, säger Spyker Cars vd Victor Muller och fortsätter:

– Från och med i dag kommer vi att koncentrera alla våra ansträngningar till att få fart på Saab och förvandla det till ett hållbart och lönsamt företag med självförtroende att våga vara djärva. Vi kommer att förstärka de känslomässiga erfarenheterna mellan Saab-förare och deras bilar och vi kommer att fokusera på Saabs historiska styrka när det gäller självständigt tänkande, flygplansarv, miljöprestanda och motorsport.

Victor Muller berättar också hur han ser fram emot att förverkliga den välfinansierade affärsplanen tillsammans med Saabs ledning och hur det ska leda till nya spännande produkter.

– Dagens besked är bra för Saabs kunder, återförsäljare, leverantörer och anställda över hela världen, säger Saabs vd jan Åke Jonsson och pekar på den passion och det stöd som visats Saab senaste månaderna bådar gott för framtiden.

– Denna affär är det framgångsrika resultatet av månaders hårt arbete och intensiva förhandlingar, som alla syftar till att säkra en hållbar framtid för detta unika varumärke, och vi är nöjda med det positiva utfallet. Det här är en stor dag för Saab-anställda, återförsäljare och leverantörer, och en stor dag för miljontals Saab-kunder och fans över hela världen, säger John Smith, GM:s vice vd.