Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091012-saab volvo konkurs
091012-saab volvo konkurs
091012-saab volvo konkurs
091012-saab volvo konkurs

Saab och Volvo var nära konkurs

Enligt nya uppgifter i dag var både Saab Automobile och Volvo Personvagnar väldigt nära ruinens brant förra året. För Volvo var det till och med så illa att löneutbetalningarna för december månad riskerade att utebli. Därför ingick ett akut undsättningslån i det stora räddningspaket som regeringen presenterade i december förra året.

Både Saab Automobile och Volvo Personvagnar var nära konkurs förra året. Det uppger SVT Rapport i dag som har kommit över uppgifterna via sina källor inom bland annat regeringen.

Saab och Volvo ska ha sänt ut nödsignaler till regeringen om den prekära situationen. Regeringen som tidigare hade klargjort att bilindustrin inte kan förlita sig på stöd från dem.

Kraftigt sjunkande försäljningssiffror och uteblivet stöd från sina ägare GM och Ford fick Saab och Volvo att ropa på inhemsk hjälp.

Med detta som grund satte regeringen hastigt ihop ett räddningspaket på 28 miljarder kronor för den svenska bilindustrin. Av dessa var fem miljarder kronor öronmärkta som undsättningslån för de företag som befann sig i absolut ekonomisk kris. Med pengarna skulle svenska staten ha kunnat hålla både Saab och Volvo vid liv i ungefär ett halvår. Likviditetsproblemen för de båda svenska biltillverkarna var stora, för Volvo rörde det sig till och med om att decemberlöneutbetalningarna till anställda riskerade att utebli.

– Det var mycket allvarligt. Det var ett extremt fall inom hela fordonsindustrin, ett fall som drabbade de svenska fordonsföretagen i synnerhet., säger statssekreterare Jöran Hägglund, som också är regeringens chefsförhandlare i bilindustrifrågor, till Rapport.

SVT Rapport nämner också att regeringen inte enbart träffade Saab Automobile och Volvo Personvagnar under den allra mest kritiska tiden. De träffade också ledningarna för Scania och Volvo Lastvagnar. I räddningspaketet ingick 20 miljarder i kreditgarantier, pengar som var tänkta att fördelas mellan alla fyra tillverkarna. Men de båda lastbilstillverkarna behövde aldrig gå så långt som att tillgodogöra sig de statliga lånegarantierna.

Läs mer