Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
090528-saab produktion
090528-saab produktion
090528-saab produktion
090528-saab produktion

Saab planerar återanställningar – fördubblar produktionstakten

När sommaren och semestrarna lider mot sitt slut planerar Saab att öka produktionstakten till drygt det dubbla jämfört med i dag. Därmed ser man nu också över möjligheten att återanställa personer som tidigare sagts upp från sina jobb.

Det är ont om glädjeämnen i dagens mörka bilindustri, men i dag kom ett uttalande från IF Metalls klubbordförande Paul Åkerlund som kan ses som ett glädjebesked.

Saab har beslutat att mer än fördubbla produktionstakten från och med i mitten av augusti, från 100 bilar per dag i dag till drygt 200 bilar per dag, eller från 13 ”jobs per hour” till 26, 27, 28 ”jobs per hour” som Paul Åkerlund uttrycker det vid en intervju med TV4 Nyheterna Väst.

Med ökad produktionstakt behövs en större personalstyrka vilket öppnar upp för återanställningar. Men hur många det rör sig om vet varken facket eller Saabs ledning i nuläget. De ska inom de närmaste veckorna se över hur bemanningen ska lösas. En av anledningarna till den ökade produktionstakten från och med efter sommaren sägs vara en högre orderingång jämfört med den senaste tiden.

Trots den drygt fördubblade produktionstakten kommer Saab inte i närheten av de 130 000 bilar som behöver produceras årligen för att inte gå i förlust. Med en produktionstakt kring 200 bilar om dagen hamnar man på 50 000 bilar om året, alltså 80 000 bilar kort. För drygt ett år sedan producerades det mer än dubbelt så många bilar än vad som kommer att göras efter att produktionstakten höjts i augusti.

Trots låga produktionsvolymer är detta glädjande uppgifter för Saab Automobile och Sverige. Tidigare har det mest handlat om de 701 personer som redan har fått lämna sina jobb och hur GM kanske drar med sig Saab vid en eventuell konkurs. Paul Åkerlund är i stället optimistisk och tror på en ny ägare till sommaren, vilket också skulle vara mycket billigare för GM i slutändan.