Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
110201-saab smycke110201-saab smycke110201-saab smycke
110201-saab smycke

Saab ska locka med... smycken

Saab vill synas lite mer och har därför tillsammans med en designer tagit fram specialgjorda smycken. Dessa ska pryda personalen som representerar Saab på de stora bilsalongerna.

Att synas bland all villervalla på en stor bilsalong är inte helt lätt. Speciellt inte för de mindre märkena, exempelvis Saab. Därför satsar de på att utstråla en tydlig identitet i sin monter. Allt i en monter ska upplevelsemässigt gå hand i hand, allt från monterns uppbyggnad till pennor och block. Och nu även smyckena som personalen bär.

Nu har Saab tagit varumärkesbyggandet till en ny nivå när man låter monterpersonalen bära speciellt framtagna smycken som är anpassade till monterns utseende. Till sin hjälp har man tagit designern Helena Berggren som har gjort sig ett namn på smycken i plexiglas. Hon designade vad man kallar ett kombinationssmycke som pryds av en snöstjärna och en älgko. Designen stämmer överens med övrig monterdesign där en snöstjärna dominerar som ett enormt blickfång. Utöver snöstjärnan ska montern ha en stor LED-skärm som är 18 meter bred och sex meter hög. Denna visar vad man kallar innovativ film med bland annat vattendroppar, pappersflygplan, smältande is och stora älgar.

– Saab-smycket är ett väldigt bra exempel på hur företag kan arbeta med smyckesdesign. Jag använder alltid starka symboler i min design och Saab har ett tacksamt formspråk. Mitt signum är enkel elegans – det tycker jag gäller även för Saabs smycke, konstaterar Helena Berggren.

Vi förmodar att smyckena är förbehållna kvinnorna i montern. Visst, kvinnor brukar dominera monterbilden, men om en manlig representant finns på plats hoppas vi denna slipper bära de specialdesignade örhängena och halsbandet.