Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100907-saab skuld
100907-saab skuld
100907-saab skuld
100907-saab skuld

Saab-skuld nära gå till Kronofogden

Länsstyrelsen har gett Saab Automobile till och med den 20 september på sig att betala tillbaka en skuld på 111 miljoner kronor, annars går ärendet till Kronofogden. Saab däremot anser sig inte ha någon skuld.

I snart ett år har länsstyrelsen i Västra Götaland och Saab Automobile tvistat om en skuld på 110,7 miljoner kronor. Under denna tid har länsstyrelsen hotat med Kronofogden och trots flera påminnelser har Saab inte betalat summan. Saab hävdar att summan ska ingå i det så kallade offentliga ackord där 75 procent av skulderna skrevs av. Saab har däremot betalat in, på eget initiativ, 25 procent av skulden till Skatteverket.

De 110,7 miljoner kronorna ska enligt länsstyrelsen betalas tillbaka eftersom dessa utbetalades som lån efter förra årets rekonstruktion och därmed inte ingår i ackorduppgörelsen.

Länsstyrelsen hävdar att det ytterst handlar om skattebetalarnas pengar och de följer rådande lagstiftning. De har dessutom anlitat juridisk expertis på området som kommit fram till att Saab är skyldiga att betala tillbaka pengarna. Länsstyrelsen tillsammans med experterna har satt ett sista betalningsdatum för Saab – den 20 september. Betalar inte Saab senast detta datum kommer ärendet att gå till Kronofogden för indrivning.

Saab står dock fortsatt fast vid sin åsikt om att de inte behöver betala tillbaka några pengar.

Därmed är det stor risk för att ärendet kommer att avgöras i domstol.

 

 

Läs mer

Test