Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
091201-saabs sista chans
091201-saabs sista chans
091201-saabs sista chans
091201-saabs sista chans

Saabs chanser förlängs en månad

I samband med dagens styrelsemöte borta i Detroit har Saabs ägare GM låtit meddela via ett kort pressuttalande att de har fått in bud på den svenska tillverkaren som de kommer att behandla under december månad.

I kväll skriver GM i ett kort pressmeddelande att styrelse har fått in nya intresseanmälningar angående Saab Automobile, intresseanmälningar som har kommit in efter det att förhandlingarna med Koenigsegg Group sprack förra veckan.

Vidare skriver de att de från och med i dag till och med utgången av december kommer att utvärdera dessa nya bud/intresseanmälningar och att när tidpunkten är kommen kommer de att avgöra om en lämplig lösning för Saab finns. Om inte kommer de att påbörja en systematiskt avveckling av Saabs globala verksamhet.

Under denna period kommer GM inte att bekräfta eller kommentera några bud eller andra frågor rörande Saab.

Frågan är vem eller vilka som har lagt bud eller visat intresse för Saab och som har fått GM att vilja snabbutreda dessa intressenter under en julmånad som december?

Vi vet sedan tidigare att amerikanska Merbanco säger sig ha ett intresse av Saab. Vi vet också att kinesiska Beijing Automotive har ett intresse och att de senast i går lite svävande bekräftat detta. Det finns uppgifter som berättar att Renco Group återigen är intresserade av den lilla svenska biltillverkaren. Renco Group pekades i somras ut som en av de tre slutliga budgivarna till Saab.

Det senaste dygnet har det också dykt upp uppgifter om att den lilla holländska sportbilstillverkaren Spyker Cars tillsammans med en grupp investerare ska ha hört av sig för ett eventuellt köp av Saab.

Läs mer