Saab 9-3 Aero Sedan 2014

Säljstart för Saab 9-3 Aero på nätet

För en vecka sedan satte tillverkningen av Saab 9-3 igång igen. Nu är det ett dygn kvar innan Nevs påbörjar onlineförsäljningen som bjuder på en helhetsupplevelse. Pris från 279000 kronor.

En nyhet förra veckan körde med råge över alla andra nyheter. Den om Saabs återupptagna produktion med Nevs bakom spakarna. Intresset är onekligen stort och i morgon, klockan 14.00 den 10 december, drar försäljningen av nya 9-3 Aero Sedan igång på saabcars.com. Man gör det under parollen ”Nu är körglädjen tillbaka”.

Nevs inleder alltså sin bilförsäljning med endast Internet som säljkanal. Det kan kännas aningen opersonligt, men Nevs trycker hårt på att en bilaffär med dem ska vara allt annat än opersonlig. De ser en personlig kundrelation framför sig med direktkontakt genom alla led, från försäljning till leverans.

 – Vi vill ha en nära dialog med våra kunder redan från början. I vår direktkontakt kan vi bland annat snabbt fånga upp synpunkter och önskemål, vilket hjälper oss i vår ambition att ge kunderna en förstklassig upplevelse och ett engagerat omhändertagande, säger försäljningschef Jonas Hernqvist.

De bilar som börjar säljas 10 december ingår i en första, begränsad upplaga. Vid köp av ett exemplar ingår vad man skulle kunna kalla ett upplevelsepaket. Vid leveransen under våren 2014 vid fabriken i Trollhättan får kunden träffa representanter från Nevs som utöver att presentera bilen även berättar om företagets syn på framtidens bilindustri och planerarna på att bli en ledande elbilstillverkare. Dessutom bjuds alla kunder på en tur i fabriken samt ett besök på Saabs mycket omtyckta bilmuseum.

Saab 9-3 Aero Sedan med sexväxlad manuell låda kostar 279000 kronor. För 289000 kronor får man den med automatlåda. Samtliga bilar är fullutrustade och har en tvåliters turbomaskin på 220 hästkrafter och 350 newtonmeter under huven. I priset ingår tre års fri service, två års nybilsgaranti, tre års vagnskadegaranti, två års vägassistans samt vinterhjul på aluminiumfälg.

 För service och reparationer efter leverans hänvisar Nevs till Saab Original Service-verkstäder som backas upp av Orio AB, tidigare Saab Automobile Parts AB.

Läs mer om nya Saab 9-3 och alla nyheter.