Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Nu kan uppdaterade Renault Clio beställas.Nu kan uppdaterade Renault Clio beställas.Nu kan uppdaterade Renault Clio beställas.
1 AV 2
Bilvårdsfanatikern Erik Wedberg på Teknikens Värld ger dig do´s and dont´s.
2 AV 2
Nu kan uppdaterade Renault Clio beställas.
Foto: Renault

Säljstart för uppdaterade Renault Clio

Nu är det dags för uppdaterade Renault Clio att inta marknaden och orderböckerna har därmed öppnat. Instegsversionen kostar från 233 900 kronor, alternativt 2 890 kronor i månaden att privatleasa.

Uppdaterade Renault Clio har nu börjat säljas hos svenska handlare. Det finns två varianter: instegsversionen TCe 90 som kostar från 233 900 kronor och E-tech Fullhybrid 145 som kostar från 288 900 kronor. Man kan också välja att privatleasa och då kostar TCe 90 från 2 890 kronor i månaden medan hybriden kostar från 3 590 kronor i månaden.

Det var i april som Renault presenterade de uppdateringar som småbilen Clio ska få. Som vanligt handlar det först och främst om grillens utseende, och förstås märkets nya logotyp som också ska pryda fronten. I övrigt ska upplevelsen av kvaliteten ha förbättrats, framför allt invändigt. En del av det beror på att digital instrumentering blir standard.

Mycket LED-belysning framtill.Mycket LED-belysning framtill.Mycket LED-belysning framtill.
Nya emblemet är en del av den nya fronten.Nya emblemet är en del av den nya fronten.Nya emblemet är en del av den nya fronten.
Vi känner igen formen, trots allt.Vi känner igen formen, trots allt.Vi känner igen formen, trots allt.
1 AV 4
Mycket LED-belysning framtill.
Foto: Renault
2 AV 4
Nya emblemet är en del av den nya fronten.
Foto: Renault
3 AV 4
Foto: Renault
4 AV 4
Vi känner igen formen, trots allt.
Foto: Renault

Uppdaterade Clio ska också komma i en Esprit Alpine-version. Den innefattar skulpterade sidopaneler, bredare kromgrå grill, nya LED-strålkastare i ”halv diamantform”, nya fälgar, F1-spoiler och broderier och andra detaljer invändigt. Ratten har också röda, vita och blå sömmar, inspiration från den franska flaggan helt enkelt. Denna version kostar från 333 900 kronor och är endast valbart med hybriddrivlinan.

Den ser liten ut, och det är den, men Renault hävdar att interiören osar ergonomi och rymlighet.Den ser liten ut, och det är den, men Renault hävdar att interiören osar ergonomi och rymlighet.Den ser liten ut, och det är den, men Renault hävdar att interiören osar ergonomi och rymlighet.
Avskalad förarmiljö är trendigt.Avskalad förarmiljö är trendigt.Avskalad förarmiljö är trendigt.
1 AV 3
Den ser liten ut, och det är den, men Renault hävdar att interiören osar ergonomi och rymlighet.
Foto: Renault
2 AV 3
Foto: Renault
3 AV 3
Avskalad förarmiljö är trendigt.
Foto: Laurent Villaron / Renault