Bilden är ett montage.

Satt i passagerarsätet på sin självkörande Tesla – blir av med körkortet

Är man dum får man stå sitt kast. Det har en man i England fått erfara efter att ha suttit i passagerarsätet samtidigt som han lät sin Tesla köra på egen hand.

Tesla Autopilot är, trots namnet, ingen autopilot som är avsedd att ersätta människan bakom ratten. Det har Tesla tydliggjort flertalet gånger efter ett antal incidenter. Trots det finns det personer som trotsar allt var regler och sunt förnuft heter.

En 39-årig man från Nottingham i England fångades i maj förra året på film när han på motorvägen lät sin Tesla Model S

 köra på egen hand, samtidigt som han satt i passagerarstolen. Inte nog med att bilen inte är anpassad för helt autonom körning, lagarna i Storbritannien tillåter inte autonoma fordon på allmänna vägar.39-åringen har erkänt att han lämnade styrning, gas och broms helt och hållet till bilens Autopilot-system. Han har också erkänt att tilltaget var dumt men att han hade otur att bli filmad när han testade den, som han kallar det, fantastiska funktionen på bilen.Nu, ett år efter förseelsen, har domen fallit. Mannen blir av med körkortet i 18 månader samt får 100 timmars samhällstjänst, tvingas till ett tio dagar långt rehabiliteringsprogram och måste betala cirka 22 000 kronor i böter.Nedan ser du filmen som användes som bevis för 39-åringens idiotiska beteende.

https://youtu.be/o1Qc7dMmL5o