SCG 004S – Scuderia Cameron Glickenhaus nya giv

Supersportbilen SCG 004S är redo för båda väg och bana. Kolfiberchassi, V8 med dubbelturbo och tre säten hör till läckerheterna.

Kommer du ihåg Glickenhaus SCG 003? Supersportbilen med former från Ferrari Enzo och motor från Honda. Nu kommer uppföljaren SCG 004S.

Liksom tidigare är det racerbanan som hägrar för märket som är grundat av filmregissören James Glickenhaus. Klart är dock att 325 bilar ska byggas för att kunna ställa upp långlopp men antalet fordon innebär också att man faller under USA:s regler för tillverkare med lågt produktionsantal. Bilen kommer alltså att tillverkas i USA och kommer att vara gatlegal i landet.

De första 25 bilarna är skräddarsydda för märkestrogna och kommer att levereras 2018-2019. Till 2021 räknar man med att totalt 250 bilar ska ha hunnits byggas.

Bilen är ett kolfiberbygge med en vikt på 1 179 kg. Kraftkällan är en mittmonterad V8, på fem liter med dubbelturbo och 650 hästkrafter, som är kopplad till en sexväxlad låda. Bilen har tre säten där föraren sitter i det i mitten – som hos den gamla supersportbilen McLaren F1. Priset startar på motsvarande 3,4 miljoner kronor.

Tillverkarens huvudingenjör heter Olivier Thomas och har förflutet hos bland andra Matra, Peugeot Racing och McLaren där han utvecklade både gatu- och Formel 1-bilar.

Scuderia Cameron Glickenhaus, som märkets fullständiga namn är, meddelar att man kommer att fortsätt tillverkningen av den tidigare modellen SCG 003.