Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
070709-bmw-volvo-ford070709-bmw-volvo-ford070709-bmw-volvo-ford
070709-bmw-volvo-ford

SCOOP: BMW på besök hos Volvo

BMW:s intresse av att köpa Volvo skapade rubriker tidigare i år. Nu kan Teknikens Värld avslöja att BMW:s intresse kvarstår. De har nyligen varit på besök i Göteborg.

Enligt en säker källa till Teknikens Värld så kan vi nu avslöja att ekonomiavdelningen på Volvo Personvagnar under vecka 26 gästades av ekonomer från BMW. Volvos ekonomipersonal assisterade de bayerska besökarna genom att ta fram diverse siffror och uppgifter. Enligt vår källa så hade BMW för avsikt att bilda sig en uppfattning om Volvos ekonomi och försäljning.

Ford som äger Volvo hävdar som vanligt att svenska folkets stolthet inte är till salu. Men känt är ju att Ford brottas med dålig ekonomi, vilket gör en försäljning trolig. Enligt våra rapporter från i våras så kan BMW tänka sig att köpa Volvo för att rädda småbilsproduktionen. Deras tanke är att utveckla Volvo S40 och V50 tillsammans med Mini, som redan ägs av BMW. I dag är produktionen av Mini för liten för att nå hög lönsamhet. Dessutom vill BMW garanterat få in mer säkerhetstänk i sina modeller, säkerhet som fortfarande är Volvos signum.