070425_peugeot_207_sw

SCOOP: Peugeot 207 SW omaskerad!

Plötsligt stod den bara där på en gata i Paris, nya Peugeot 207 SW. Bilen har inte visats officiellt ännu men premiären är inte långt borta. Kombiversionen kommer få samma motoralternativ som övriga 207-familjen.

På årets bilsalong i Genève visade Peugeot upp konceptbilen 207 SW Outdoor. Den lite terrängbilsinspirerade bilen visade tämligen ogenerat hur en kommande kombiversion av 207 skulle se ut.

Peugeot har inte visat bilen officiellt ännu men häromdagen stod den helt omaskerad, mitt i centrala Paris! En observant person som passerade tog några bilder och nu sprids dessa som en löpeld över Internet. Klicka på länken nedan för att komma till Le Blog Autos högupplösta bilder av bilen.

Påbyggnaden bak är tämligen kort så någon ordentlig laståsna är det inte tal om. Däremot är bakpartiet tämligen upprätt vilket gör att utrymmet kan nyttjas väl. Dessutom får SW-modellen ett baksäte som med ett enkelt handgrepp ska kunna vikas ner i golvet.

Den exteriöra designen för tankarna till storebror 407 SW, speciellt de sluttande takstolparna. Baklamporna strävar extremt långt framåt och når nästan till de bakre dörrarna.

Kupén blir säkert ljus och trevlig eftersom ett stort glastak ingår i SW-konceptet.

Motormässigt kan vi vänta oss samma maskiner som i övriga 207-familjen, förutom den allra starkaste motorn från sportiga 207 RC. 

Räkna med att försäljningen av ”ryggsäcksförsedda” 207 drar igång till hösten.

Stora bilder på Peugeot 207 SW