Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Se Akio Toyoda sladda brett med GR Yaris

Toyotas högste chef Akio Toyoda är en erkänd motorsportentusiast och har verkat för att Toyotas bilar ska bli roligare att köra. I ett nytt videoklipp visar han att han tycker om att köra bil, och att det gärna får gå brett!

Toyotas president Akio Toyoda kan köra bil, det vet vi sedan tidigare. Han har bland annat kört 24-timmars på Nürburgring, dock under pseudonymen Morizo Kinoshita. Toyoda körde sin LFA till en fjärdeplats i sin klass. Nu visar den 65-årige bilchefen att han även kan köra brett. I ett event för att uppmärksamma Toyotas WRC-satsning ses Akio Toyoda köra åttor med en lätt rallyspecad GR Yaris.

Säsongen 2021/2022 blir den första för GR Yaris i WRC. Bilen utvecklades och stod i färdig till föregående säsong, men Toyota avvaktade och körde vidare med den gamla bilen. Nu är det dock dags för GR Yaris att göra entré i WRC.

Sedan Toyoda valdes som president för Toyota år 2009 har han verkat för att satsa på fler modeller med körglädje i fokus. Han uppges bland annat ha varit drivande i projekten för nya Supra, GR86 och sportavdelningen Gazoo Racing. 

https://youtu.be/6CJFmR0iSkU