Se Max Verstappen ratta nya Aston Martin Vantage

Den 21 november är det tänkt att nya Aston Martin Vantage ska ha premiär. Den nya modellen är lättare än DB11 och får en kortare hjulbas.

I en ny video får vi se F1-föraren Max Verstappen ta sig ann en nästan färdig Vantage på Rockingham.

https://youtu.be/vfN4xqZs_Ys

Något som också avslöjas i videon är att nya Vantage får över 500 hästkrafter och ett vridmoment på 684 Nm. Med andra ord kan vi räkna med minst 70 hästkrafter plus jämfört med dagens, utgående 

V8 Vantage som i ”S” utförande har 436 hästkafter.

Nya Vantage får nämligen en V8 från Mercedes-AMG – samma motor som går att få i DB11. V8:an är på 4,0 liter och har dubbelturbo.

Om det även hittar ner en V12 i nya Vantage återstår att se.

Pratar vi vikt väger nya Vantage 1530 kilo i torrvikt, alltså något mindre än nuvarande generation och runt 200 kilo lättare än DB11. Hjulbasen är också 100 millimeter kortare jämfört med storebror DB11.

Vantage bygger på samma aluminiumstruktur som den större modellen men ska enligt Aston Martin själva vara konstruerad för att erbjuda ökad smidighet och justerbarhet.

Och Verstappen, som vanligtvis kör för Red Bull Racing (som samarbetar med Aston Martin), verkar nöjd. ”Den är enkel att kontrollera” säger han bland annat om testbilen som beskrivs som en ”verifikationsprototyp".

Se mer i videon ovan!