Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Mercedes-AMG GT 63 S E Performance är en laddhybrid med 843 hästkrafter!
2 AV 2
Foto: Mercedes-Benz

Se världspremiären av nya Mercedes E-klass här

Vi har sett den på bland annat spionbilder och teaserbilder. Men i dag är det slut på smygandet för alldeles strax är det världspremiär och avtäckning av nya Mercedes E-klass. Du kan följa det hela live här.

En ny generation Mercedes E-klass är – i bilvärlden – en stor händelse. Mercedes kanske mest populära modellserie genom tiderna har hängt med sedan 1950-talet, även om den på den tiden inte var känd som E-klass. Namnet användes för första gången under modellår 1993 när W124-generationen, som då var nästan tio år gammal, uppdaterades. Helt enkelt började Mercedes med modellbeteckningar som inleddes med bokstaven E, exempelvis E 200 och E 200 Diesel. Dessförinnan hade motsvarande modellversioner betecknats 200 E samt 200 D.

Bortser vi från generationerna innan 1993 är det sjätte generationens E-klass som har världspremiär om bara en liten stund. Den ska helt enkelt avlösa den generation (W213) som presenterades i januari 2016.
I nedan spelare kan du följa världspremiären live från klockan 17.00 – och i väntan på att sändningen ska börja kan du här läsa mer om vad som är känt kring nya E-klass.

https://youtu.be/KTVlaMfldEM

Missa inte vårt begagnattest av nuvarande E-klass, en generation som sannolikt blir mer ekonomiskt överkomlig i samband med att en ny generation lanseras.

LÄS MER: Nya Mercedes E-klass är nu presenterad