Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Seat Arona avslöjad

Det som skulle bli en första teaserbild visar med några handgrepp mer än vad Seat hade räknat med.

Att Seats första suv, Ateca, kommer att få uppföljare har vi berättat om tidigare här på Teknikens Värld. Nu senast fick vi bekräftat att det kommer en större suv från Seat som ska vara baserad på koncernkollegan Skoda Kodiaq. Vi vet också att en mindre suv ligger tidigare i tiden. Namnet är Arona och modellen kommer förmodligen att göra debut under höstens bilsalong i Paris och stå i de europeiska bilhallarna senare under året.

För att bygga upp intresset kring nya modeller släpper biltillverkare så kallade teaserbilder. Nyligen gjorde Seat det på sociala medier med just Arona. En första bild bör egentligen inte visa någonting, det gjorde inte heller denna. Det enda som kunde skönjas var Aronas silhuett. Men när vi bearbetar bilden i ett bildbehandlingsprogram träder desto mer fram.

Seat Arona på test i norra Sverige tidigare i år. Foto: Carpix

De bilder vi hittills har kunnat visa på Arona är spionbilder (Teknikens Värld nummer 3/2017) där formerna på bilen effektivt har dolts. Den nya bilden visar efter bearbetningen om inte allt så i alla fall att Arona får tydliga drag, främst i fronten, av den nyligen presenterade femte genrationen av Ibiza, en modell som den även kommer att bygga på tekniskt sett. Vissa linjer får den även från tidigare nämnda Ateca.

Arona, Ateca, Ibiza och den Kodiak-baserade stor-suven – här kan du jämföra bilarna.

Tillsammans med nya Leon utgör de två bilarna nyheterna för 2017, som ska bli ett år då Seat ska stärka sin position på marknaden, enligt VD:n Luca de Meo. Den nya större suven, som ännu inte har något namn, kommer att göra debut först 2018.