Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Seat Arona på 15 ton

Seat Arona må vara en liten suv/crossover men just detta exemplar är en riktig  tungviktare. Se konstverket gjutet i cement med en vikt på 15 ton. 

Inför premiären av nya Range Rover Evoque placerade koncernen ut konstverk på Londons gator i form av modellen i fråga som rambygge. Ett betydligt tyngre bilkonstverk har Alexandre Farto skapat: en Seat Arona med en vikt på 15 ton.

– Jag vill på något sätt föreviga bilen design, säger den portugisiske gatukonstnären som arbetar under artistnamnet Vhils. Resultatet blev ”Tangible” – en konstverk i betong med avgjutningar från suven Seat Arona, där bara hjulen vägen 100 kg styck.

Tre månader tog arbetet och stora delar av processen gjordes med 3D-teknik, precis som vid formgivning av ”vanliga” bilar.Bilder och filmklipp på engelska har nyligen släppts om konstverket av Seat men nedan ser du ett tidigare och mer detaljerat klipp från Seat i Portugal.

https://youtu.be/w_XQ1R2FwIg

Vi på Teknikens Värld är inga konstkännare, men bilar kan vi. Vad vi tycker om Seat Arona går att läsa i Teknikens Värld nummer 16/2018. Bilen kom tvåa i fembilatestet med saker som körsmidighet, motor, användarvänlighet och ekonomi på plussidan. Säkerhetsmässigt blev det moll då den bara klarade 66 km/h i älgtestet och är därmed bland de sämsta bilarna i vår konbana under 2018.