Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Seat Ateca FR officiell – lite tuffare

Nu kommer Seats suv i extra hurtigt utförande. Ateca FR gör debut i Barcelona nästa månad.

Att Ateca är en viktig modell för Seat har väl knappast gått någon förbi. Inte heller att deras prestandamodeller är en viktig prestigehöjare. Därför är det föga förvånande att den nya suven nu kommer med FR-emblem.

Seat Ateca FR kommer att visas upp under bilsalongen i Barcelona som håller öppet mellan den 10 och 21 maj. Bilen ska ha FR-emblem båda fram- och baktill, takrails och fönsterkarmarna ska vara svarta. Ateca FR stå på hjul i dimensionen 245/40 R19. Grillen är unik för versionen och bilens nedersta delar är lackade i karossens kulör liksom hjulhuskanterna.

Som brukligt finns även FR-emblemet på ratten och på trösklarna. Sportstolar i Alcantara kommer som standard men läder finns att tillgå för den som så önska det. Aluminium på pedalerna är självskrivet liksom ratt och växelknopp i läder.

FR-emblemet och Ateca ska kunna kombineras med såväl bensin- som dieselmotorer på mellan 150 och 190 hästkrafter.

Seat själva hävdar att den inte kommer gå någon obemärkt förbi på salongen. På bilderna här kan du själv göra din bedömning.

Det dröjde till 2016 innan Seat presenterade sin första suv-modell, trots att ett koncept visats upp redan nio år tidigare. Nu är Ateca, tillsammans med den kommande mindre suven Arona, den viktigaste pusselbiten i märkets största satsning någonsin. Och det verkar gå bra då 2016 blev ett rekordår för Seat och till dags dato har över 40 000 Ateca sålts världen över.