Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Seat lanserar sin första suv

Seat meddelar att de kommer att lansera sin suv inom två år, det blir den första crossover-modellen för märket och öppnar en ny marknad.

Att Seat har planer på att bygga en suv har vi vetat sedan 2011 då konceptbilen Seat IBX visades på bilsalongen i Genève. Nu är det klart att suven kommer att tillverkas och den kommer att lanseras 2016. För Seat kommer den nya modellen förhoppningsvis ge klirr i kassan då märket under en tid haft ekonomiska bekymmer.

– Detta är en utmärkt nyhet som tar in Seat på ett nytt område, in i ett av de största och snabbast växande segmenten i världen. Suven är en viktig pelare i företagets framtida strategi och är ett stort steg på vägen mot att nå uthållig lönsamhet. Säger Jürgen Stackmann, VD på Seat.

Med andra ord hoppas Seat att Suven är räddningen de väntat på. Troligtvis kommer den nya suven att baseras på samma MQB-plattform som nya Leon, Golf, A3 och Octavia. Detta innebär att den förmodligen hamnar i samma storleksklass som Opel Mokka och Peugeot 2008 skördat framgångar i. Eller i storleksklassen där bland andra Volkswagen Tiguan och nya Nissan Qashqai kämpar.

https://youtu.be/4PCk5yId-kA?width=575&height=353