Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Vista Diferent S.L.

Seat visar sportig Mii-nsting med sällskap

Seat gör som sitt koncernsyskon Skoda i Volkswagen-gruppen och visar upp en stylad version av Mii som får tillägget FR Line på mässan Wörthersee. Dessutom heta versioner av Ibiza och Leon.

GTI-mässan Wörthersee får se ännu en nyhet. Denna gång är det Seat som visar upp Mii FR Line, men trots det snygga GTI-skalet med en sänkning och lite fräsigare fälgar förblir motoreffekten densamma. Det betyder att det fortsatt är 75 hästkrafter ur den en liter stora trecylindriga motorn.

 Lacken heter Tornado Red och 16-tumshjulen har matchande färgstänk längs fälgkanten. Hjulhusens svarta plastbreddning och den svarta listen längs sidan av bilen möts upp av en svartmålad ”diffusor”-liknande bakre stötfångare och en svart list på bakluckan.

 Inuti bilen har Seat stoppat in nya och lite sportigare stolar med samma färgschema som går igen på exteriören. Skulle det ha undgått vilken version av Mii man sitter i har ett förutspående Seat för säkerhets skulle målat upp texten ”FR Line” såväl på den klarlackade instrumentbrädan som på stolsryggarna.

 Andra nyheter på Wörthersee från Seats håll är Ibiza Cupra Concept, Ibiza SC Trophy, Leon Cupra och Leon Super Copa. Vad som gör respektive modell speciell utöver det ögat kan se har Seat ännu inte gått ut med, men löpande information lär dyka upp allt eftersom GTI-mässan fortskrider.

 Leon Super Copa och Ibiza Trophy med sin gråa lack och orangea fälgar och bur ser ut att ha tagits fram för bantävlingr. Ibiza Cupra visades i Peking första gången och nu är det dags för europapremiär. Under huven ruvar en 180 hästkrafter 1,4 liters TSI-motor.