Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Seat

Seats elbil sägs vara en trendsättare

Den ska bygga på Volkswagenkoncernens MEB-plattform, lösa många frågor och bli en trendsättare – Seats första elbil. Konceptet täcks av om bara ett par dagar. 

Prestandasuv och eldrivet cityfordon för framtiden, Seats nyheter den senaste tiden har spretat åt olika håll. Nu kommer nästa pressmeddelande: Seat ska inom kort presentera sin första eldrivna bilmodell.

Bilen som ska visas upp är ett koncept byggt på Volkswagenkoncernens MEB-plattform som är konstruerat just för eldrift. Andra bilar på samma plattform är Volkswagens I.D.-modeller och Audis kommande elbil i golfklassen.

Vår Mikael Stjerna och MEB-plattformen.

Enligt Seat ska konceptet ge svar på de frågor vi har om framtida mobilitet men samtidigt framhäva märkets kärnvärden prestanda, design och teknik. Bilen för samman trender gällande elektrifiering och uppkoppling vilket ska göra den till en trendsättare på marknaden, menar man vidare.

På bilden ser vi att det rör sig om en suv eller crossover och när vi försöker manipulera bilden kommer inte mycket fram – dock ett FR-emblem vilket understryker det där med sportighet, i alla fall till det visuella. Sedan tidigare är det sagt att det nya märket Cupra ska stå för prestandabilarna.

Foto: Seat

För över ett år sedan kunde vi berätta att arbetet med märkets första elbil till 95 procent var klart, enligt Seat själva, och att det rör sig om en bil i C-segmentet samt att namnet förmodligen blir Born, Born-E eller E-Born. Vi får se om det fortfarande gäller.

Konceptbilen kommer att täckas av… inte under Genèvesalongen utan dagen före dess öppnande – den 4 mars under Volkswagen Group Night. Dagen efter kommer den dock rullas in i Seats salongsmonter.