Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Seats Up-version Mii läckt på internet

Tidigare i dag har vi visat de första officiella bilderna på Skodas version av microbilen Volkswagen Up. Nu har Seats variant på samma tema läckt ut på internet.

Det är mindre än ett dygn sedan vi kunde berätta om Skoda Citigo, som utgör tjeckiska Skodas version av Volkswagens minibil Up. Redan när Up själv blev officiell så visste vi att det förmodligen även skulle komma en spansk version, under Seat-flagg. (Jämför Volkswagen Lupo/Seat Arosa under 1990-talet.)

Nu har alltså vad vi tror är första bilden på just den, Seats Up-variant, läckt ut på internet. Den gryniga bilden, som först dykte upp på ett gäng Seat-entusiasters webbsida, visar att bilens grundform är sig tämligen lik jämfört med Volkswagen och Skoda, medan fronten har fått en slev av den gängse Seat-stilen.

Förutom bilden vet vi relativt lite om vad som särskiljer just Seats version från de övriga, men allt annat än att specifikationerna blir likartade är inte troligt. Ryktet säger att namnet kan komma att bli Seat Mii, även om det tidigare spekulerats i att namnet Arosa skulle återupplivas. Hur det blir lär vi få se inom några dagar, den officiella premiären lär inte vara långt borta.