Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
100928-segway heselden
100928-segway heselden
100928-segway heselden
100928-segway heselden

Segways ägare omkom i Segway-olycka

Jimi Heselden, ägare till Segway sedan årets början, omkom i måndags efter att ha kört ned i en flod med sin Segway. Han blev 62 år gammal.

I måndags förmiddag var brittiske miljonären Jimi Heselden ute och körde nära sitt hem i West Yorkshire med en Segway – ett tvåhjuligt, självbalanserande fordon. Klockan 11.40 brittisk tid fick polisen in en rapport om en man som fallit ned i River Wharfe från de kringliggande klipporna. På plats fann man Jimi Heselden livlös och hans Segway i vattnet.

Det tragikomiska, om man nu tillåts använda ett sådant uttryck vid ett dödsfall, är att Jimi Heselden var ägare till Segway Inc som tillverkar just det världsberömda fordon han förolyckades tillsammans med. Han köpte företaget i början av 2010. Tidigare hade han grundat det det framgångsrika företaget Hesco bastion och det var där han gjorde sig sin förmögenhet. Från början var han gruvarbetare.

Jimi Heselden var också en mycket givmild man. Enligt uppgifter ska han under de senaste åren ha skänkt 23 miljoner pund (motsvarande 247 miljoner kronor) till välgörenhet. Så sent som för en månad sedan skänkte han tio miljoner pund till ett och samma välgörande ändamål.

Jimi Heselden blev endast 62 år gammal. Fru och barn sörjer hans bortgång.