Sex år gammal Ford Focus RS – 175 000 kr dyrare än ny

Att vissa bilar ökar i värde ju äldre de blir vet vi sedan tidigare. Men att en Ford Focus RS från 2011, som inte är en speciellt ovanlig bil, skulle göra det – det hade vi inte riktigt räknat med. Men det finns, såklart, en anledning till den höga prislappen.

Denna Ford Focus RS, som är i färgen Ultimate Green, togs i trafik den 23 maj 2011. Den första ägaren körde direkt hem till garaget och har sedan dess njutit fullt ut av bilens 305 hästkrafter så mycket det bara går. Eller, nej – det har han tydligen inte alls gjort. Det står visst bara 29 km på bilens mätare...

Antagligen var det så långt det var till garaget, för där verkar den ha stått sedan dess. Skyddsplasten på Recaro-stolarna finns fortfarande kvar och takantennen har aldrig blivit monterad.

Nu har bilen gått under klubban. Prislappen för den så gott som helt oanvända Focusen blev motsvarande 485 000 kronor. Det är 175 000 kronor mer än vad den kostade ny 2011, och 90 ooo kronor mer än vad man får betala för en helt ny Ford Focus RS i dag.

2009 provkörde vi den då helt nya Ford Focus RS – och du kan läsa provkörningen här!