060129_shakira

Shakira och Seat i välgörenhetsprojekt

I fredags presenterades nya Seat Leon Cupra ”designed by Shakira” i Berlin. Nu kan den lilafärgade specialversionen bli din – genom ett enkelt sms.

Leon Cupra är sportiga spanska Seats värsting. I våras var det Rickard Rydell som fick stå som avsändare på en specialversion. När företaget i fredagskväll, i Max Schmeling Halle i tyska Berlin, lanserade sin nya ”Edition” av bilen var motorsportbranschens stämpel som bortblåst. I stället stod sångerskan Shakira i centrum.

”Leon Cupra Pies Descalzos” (betyder barfota) har tagits fram av Seat i samråd med Shakira, där sångerskan har fått bestämma färg och material. Bilen finns endast i ett exemplar och kommer att lottas ut vid Barcelona Motorshow 6 juni.

– Jag har hjälpt till att designa bilens färg och stil och för mig känns det jätteroligt. Jag gillar den verkligen och hoppas att den som vinner den tar väl hand om skönheten, säger Shakira.

Utmärkande för den 240 hästkrafter starka bilen är naturligtvis färgen, de svarta fälgarna och backspeglarna, alla barfotaloggorna i bilen och den lila interiören.

Lanseringen av ”Leon Cupra Pies Descalzos” sker i samband med välgörenhetsprogrammet ”barfota-projektet” (Pies Descalzos Foundation). Ett sms – kostar cirka en euro i hela Europa – ger pengar direkt till programmet som verkar för utsatta barn i Latinamerika.

– Jag ser det som en stor ära att få arbeta tillsammans med en så stor stjärna. Shakira är en bra ambassadör för Seat och för Pies Descalzos Foundation, säger Erich Schmitt, SEAT:s vd. 

Förhoppningen är att den colombianska världsartisten ska ge försäljningen av nya Leon Cupra en exploderande start. Under hela hennes nyligen påbörjade europaturné, totalt 20 konserter däribland en i Stockholm 12 mars, kommer sms-tävlingen att pågå. Och för att vinna den vrållila bilen skickar du bara ett sms till 72332 och skriver ordet SEAT, kostnaden är tio kronor.

Seats starke man Erich Schmitt tillsammans med Shakira vid den välbevakade presskonferensen i Berlin.