Shelby 1000

Shelby American medger att man fejkat Mustang-bilderna

I går kunde du här på teknikensvarld.se se bilder på Shelby Americans modell 1000 som är en GT500 med dubbla antalet hästkrafter. Men bilderna på den stegrande bilen visar sig nu vara fejk.

Detta kan tyckas vara en petitess men lite skoj är det allt. Tidningen USA Today tyckte att Shelby Americans bilder på nya effektstinna Shelby 1000 med upp till 1116 hästkrafter var lite för bra för att vara sanna. Bilderna som skickades ut i samband med pressmeddelandet nyligen visar att bilen lyfter i fronten på grund av krafterna som ruvar i den mustiga V8-motorn.

 USA Today tyckte att en så pass framtung bil utan några som helst klistra racingdäck inte kan lyfta vid acceleration. Dessutom tyckte de att bakdäcken deformeras onaturligt vid stegringen samt att framhjulen har overkligt mycket negativ cambervinkel för att vara uppe i luften.

 Sagt och gjort, USA Today kontaktade Shelby American angående de båda bilderna. Shelby Americans representant sa först att bilderna endast är korrigerade för att få skuggorna rätt. Men efter att ha kontrollerat med bildbyrån erkände Shelby American att framvagnens luftfärd är tillgjord i Photoshop.

 – Det är en falsk bild. Den bilden är inte verklig. Jag är mer än generad, sa Scott Black på Shelby American till USA Today.

 Säg den biltillverkare som inte har förskönat bilder i Photoshop. Finns förmodligen ingen. Men att påskina den höga effekten med hjullyft var nog något nytt.