Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Nevs

Sista Saaben såld till Danmark för 465 000 kronor

Nu har den hittat sin ägare, sista Saaben att lämna Stallbacka-fabriken. Den gick på auktion i oktober och det vinnande budet landade på 465 000 kronor, betydligt mer än vad bilen kostade när den rullade av produktionslinan för mer än fem år sedan.

För en dryg månad sedan uppmärksammade vi er på att den sista Saab-bilen skulle säljas på auktion. Det handlade dock inte om den sista tillverkade Saaben utan om den sista Saaben som lämnade Stallbacka-anläggningens fabriksgolv. Nevs, som köpte konkursboet efter Saab Automobile, förklarade då att pengarna som försäljningen inbringar ska gå till ett stipendium – The Nevs Sustainable Mobility Scholarship. Det delas ut av Nevs i samarbete med Högskolan Väst i Trollhättan till en person som gör betydande insatser för att främja framtida mobilitetslösningar.

Foto: Nevs/Bilweb Auctions

Nu är bilen såld och det blev en högre köpesumma än vad värderingsmannen hade estimerat (350 000 till 450 000 kronor). Det vinnande budet blev hela 465 000 kronor, väldigt mycket mer än vad bilen kostade när den rullade av produktionslinan i april 2014. Då kostade den nämligen 289 000 kronor, alltså grundpriset 279 000 kronor plus 10 000 kronor för automatlådan.

MISSA INTE: Så är sista Saab 9-3 att köra

Foto: Nevs/Bilweb Auctions

Nya ägare till denna smått unika Saab 9-3 Aero Sedan Turbo4 med 220 hästkrafter är en dansk man vid namn Claus Spanggaard. Om han lät transportera hem bilen till Jylland på ett flak, för att låta de 6,6 milen på mätaren stå kvar, eller om han körde hem förtäljer inte historien.

https://youtu.be/vx5ply0qpYY