Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa teknikensvarld i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Toyota

Sista sucken för Toyota FJ Cruiser

Toyota FJ Cruiser seglade länge på retrovågen. Men efter 17 års produktion är det slut, nu försvinner modellen från marknaden.

Den ser verkligen speciell ut, Toyota FJ Cruiser. Trots att vi har haft 17 år på oss att vänja oss vid formerna sticker de fortfarande ut. Den mellanstora suven med sitt upprätta nylle och sin nästan ännu mer upprätta vindruta, kombinerat med bakhängda bakre sidodörren och den enorma c-stolpen. Vissa delar i formen är verkligen retrotuffa, som de runda strålkastarna och fronten, medan andra delar... kräver lite tillvänjning.

1 AV 3
Foto: Toyota
2 AV 3
Foto: Toyota
3 AV 3
Foto: Toyota

Sent under 2022 lanserades Toyota FJ Cruiser Final Edition på vissa utvalda marknader, men nu har tillverkningsbanden stannat av för gott. Modellen var populär i Mellanöstern, men även i bland annat Sydafrika, något motor1.com rapporterar om. Mot slutet av de 17 produktionsåren levererades bara en version, närmare bestämt med Toyotas bensindrivna V6-motor på fyra liter och 270 hästkrafter samt 380 Nm. Femväxlad automatlåda, fyrhjulsdrift och diffspärrfunktion på bakaxeln ingick i standardutrustningen.

1 AV 3
Foto: Toyota
2 AV 3
Foto: Toyota
3 AV 3
Foto: Toyota